fbpx
Riima logo.
Search
Close this search box.

Blogi

Tukenasi liiketoiminnan kehityksessä

Liikeidea, liiketoimintasuunnitelma, myynti, riskit, rahoitus, rahoitussuunnitelma, tuotto, kannattavuus, arvot, kilpailijat, asiakkaat, segmentointi, markkinointi, brändi, mielikuvat, logo, ilme… Mitä muuta? Paljon muuta.

Yrityksen perustamisessa ja sen pyörityksessä tarvitaan monipuolista osaamista, kärsivällisyyttä ja avointa mieltä. Täytyy ymmärtää itseään ympäröivää maailmaa ja omalla toimialallaan vallitsevia trendejä, sekä omaa asiakaskuntaansa. Tärkeintä on kuitenkin aito kiinnostus omaa tekemistään kohtaan.

Pitääkö menestyvän yrityksen pohtia ja analysoida toimintaansa?

Yrityksen toiminnan kehittäminen on helpompaa kaupan käydessä. Moni kuitenkin unohtaa tässä vaiheessa pysähtyä ja seurata aktiivisesti tulevaisuuden heikkoja signaaleja ja muovata omaa strategiaansa kestämään myös tulevaisuutta. Aika ajoin on hyvä pysähtyä miettimään sitä, vastaako yritys edelleen asiakkaiden tarpeeseen ja palveleeko se asiakkaitaan parhaalla mahdollisella tavalla.

Mistä lähteä liikkeelle kun halutaan kehittää omaa liiketoimintaa?

Onko liitetoiminnallani selkeä kohderyhmä? Vastaako liiketoimintani asiakkaideni tarpeita? Mitä lisäarvoa tuotan asiakkailleni?  Millaisen brändimielikuvan haluaisin luoda ja miten lähden sitä rakentamaan? Muun muassa nämä ajatukset saattavat pyöriä mielessä uutta yritystä perustaessa tai vanhaa liiketoimintaa kehittäessä. Edellä mainituilla kysymyksillä on helppo lähteä liikkeelle, mutta vastaamisen lisäksi täytyy osata hahmottaa oikeat toimenpiteet ongelmien ratkaisemiseksi.

Yksin on usein vaikea hahmottaa kokonaisuus ja tekijät, joilla voitetaan tai hävitään. Pelkkä keskustelu yrityksen toiminnasta ulkopuolisen henkilön kanssa saattaa auttaa viemään ajatuksia eteenpäin.

Olemme vuosien varrella saaneet auttaa aloittelevia yrittäjiä mahdollistamaan ideansa konkretiaksi, ja auttaneet jo pitkään omalla alallaan toimivia yrityksiä tuulettamaan toimintaansa.

Meidän strateginen ajattelumme, runsas toimialatuntemuksemme, sekä liiketoimintaosaamisemme auttaa niin uuden aloittamisessa kuin vanhan mylläämisessä. Autamme mielellämme asiakasymmärryksessä, yritystaloudessa ja jopa rahoituksen hallitsemisessa liiketoiminnan mittareiden käyttöä unohtamatta.

Ota yhteyttä niin pohditaan ratkaisuja liiketoimintasi kehitykseen!

Pyydä tarjous

Täytä tiedot, niin olemme teihin yhteyksissä.