fbpx
Riima logo.
Search
Close this search box.

Blogi

Riima yritysten tukena – julkishallinto

Julkishallinnon markkinoinnissa pätee osittain samat markkinointiviestintään vaikuttavat asiat kuin ketjuyrityksissäkin. Markkinointiviestinnän tulisi olla koordinoitua sekä olla linjassa visuaalisen ilmeen ja strategian kautta.

Julkishallinnon verkkosivuja tehdessä tai uusittaessa on otettava huomioon useita eri tekijöitä ja liikkuvia osia – eritoten saavutettavuus. EU-direktiivissä saavutettavuus on nimittäin määritelty pakolliseksi julkishallinnon verkkosivuille.

Kaupunkien ja kuntien markkinointiviestinnässä on tärkeää ymmärtää julkishallinnon organisaatio rakenne, sekä päätöksenteko prosessit. Julkishallinto jakautuu erilaisiin lautakuntiin ja kaikilla niillä on omat viestintätarpeensa.

Kaupungit kilpailevat asukkaista, yrityksistä ja heille tuotetuista palveluista. Kaupunkien tulot tulevat valtionosuuksista, mutta merkittävin tulonlähde on kaupungin asukkaat ja yritykset. Tuloverot puolestaan muodostavat suuren osan kuntien vuosibudjetista. Asukkaita saadaan kaupunkien ja kuntien vetovoimaisuutta ja etuja markkinoimalla. Kyse ei ole pröystäilystä vaan esille tuodaan ne tekijät mitä kaupungilla tai kunnalla on tarjota asukkailleen. Siksi useimmiten esille nostetaankin työpaikat, harrastukset, terveydenhuoltopalvelut, kulttuuri, tontit, sekä asunnot. Sijainnilla ja asuinympäristöllä on myös suuri merkitys muuttoliikenteeseen kuin myös on työllistymismahdollisuuksilla, etäisyyksillä , kouluilla sekä harrastuksillakin.

Palveluistamme löytyy laajasti kuntien ja kaupunkien tarpeita palvelevia ratkaisuja, kuten yritysilmeet ja brändityö, verkkosivut ja verkkokaupat, sekä markkinoinnin ja mainonnan palvelut. Palvelukokonaisuuksien alta löytyy mm. logot, graafiset ohjeistot, kampanjailmeet, sekä pakkaussuunnittelu, uudet verkkosivut, verkkosivu uudistukset, mainoskampanjat, sisällöntuotanto, digitaalinen markkinointi, erilaiset painotuotteet, ilmoitukset ja bannerit, messuosastot, ulkomainonta, graafinen suunnittelu, sekä valokuvaus. Tutustu palveluihimme ja ota yhteyttä niin kartoitetaan markkinointiviestinnän tarpeesi.

Pyydä tarjous

Täytä tiedot, niin olemme teihin yhteyksissä.