fbpx
Riima logo.
Search
Close this search box.

Blogi

Mikä digiajan brändi?

Asiakkaatkin ovat nykyään ympäri verkkoa, niin miksi ei sitten yritykset? Verkkokäyttäytyminen on muuttunut voimakkaasti viime vuosien aikana, jonka vuoksi myös ostotoiminta ja vuorovaikutus ovat muuttuneet. Ihmisten ajankäyttö verkossa on ajanut yritykset siihen, että myös markkinointia on tuotettava digitaalisesti.  

Valtaverkossa on vaikea erottua kilpailijoista pelkillä tuotteilla tai palveluilla. Niiden rinnalle tarvitaan toimiva brändi ja toimivan brändin tueksi tarvitaan tavoitteellista markkinointia. Jokainen meistä törmää päivän aikana erilaisiin markkinoinnin keinoihin ja markkinointiviesteihin – jopa tiedostamattaan. Kun sinulle vieraan brändin markkinointiviesti tulee yhä uudestaan vastaan verkossa ajasta tai paikasta riippumatta ja alat hiljalleen tunnistaa sen, on markkinointi mennyt perille. Tutun brändin tuotteet houkuttelevat enemmän kuin vieraan. Eikö totta? Kun verkossa törmää brändiin josta ei ole kuullutkaan, syntyy mielikuviin enemmän epäluuloja. Tästä syystä digitaalinen markkinointi on avainasemassa nykypäivän liiketoiminnassa. 

Oikeaan aikaan ja oikeassa paikassa 

Markkinoinnin yksi merkittävimmistä tehtävistä on löytää potentiaaliset asiakkaat ja viestiä brändistä. Koska brändi koostuu yritysilmeestä, kokemuksista ja mielikuvista, on tärkeä osata viestiä niistä oikein myös verkossa. Ei ainoastaan verkkosivuilla vaan kaikilla niillä kanavilla ja alustoilla, joilla yritys on päättänyt viestiä. Toimivan brändin rakentaminen vaatiikin rinnalleen digitaalista markkinointia. Sen avulla potentiaalisten asiakkaiden ja brändin yhdistäminen on tehokasta, sillä markkinointi ja mainonta ovat helpommin kohdistettavissa.  

Kanavien ja alustojen valinta ei välttämättä ole helppoa, vaan valintaan vaikuttavat vahvasti asiakkaat. Huolellisesti suunnitellulla kanavien ja alustojen valinnalla brändisi pysyy houkuttelevana, mielenkiintoisena sekä yhtenäisenä.  

Osa suurempaa kokonaisuutta 

Tärkeimpiä kanavia ja alustoja voidaan pitää verkkosivuja, sosiaalista mediaa, hakukonenäkyvyyttä sekä sähköpostia. Digitaalinen markkinointi yhdistetään usein maksulliseen hakukonemainontaan ja bannerimainontaan tai mainontaan sosiaalisessa mediassa. Digitaalinen markkinointi on kuitenkin laajempi kokonaisuus niin näkyviä, kuin näkymättömiäkin toimenpiteitä – vähän niin kuin yrityksen brändikin. Digitaalisen markkinoinnin tavoitteena on lisätä yrityksen tunnettuutta, liidejä sekä myyntiä. On tärkeää, että digitaalisen markkinoinnin keskiössä toimivat sille asetetut tavoitteet ja oikeat mittarit sekä yrityksen oma brändi.  

Pallo hukassa 

Digitaalisen markkinoinnin kokonaisuuden hahmottamiseen tarvitaan asiantuntijuutta, sillä keinoja on hyvin paljon ja alustat muuttuvat jatkuvasti. Jos yrityksesi kipuilee brändin pukemisesta verkkoon tai oikeiden kanavien löytymisen kanssa, ota meihin yhteyttä

Pyydä tarjous

Täytä tiedot, niin olemme teihin yhteyksissä.